Hoppa till innehåll

Tidig och kort joggingrunda i [BILD1]morse längs gränderna i Strasbourg. Fungerade perfekt. Mötte ny medarbetare när jag kom tillbaks till hotellet och hävdade att det var en lång runda.

Därefter ett antal sammanträden kring European Friends of Israel och ett större möte i Paris under det franska ordförandeskapet, med anförande av Sarkozy.

Under förmiddagen debatt i kammaren om Turkiets medlemskapsförhandlingar. Som vanligt alltför många Turkiet blir en bättre granne utanför, lutande mot Moskva, Teheran eller saudiarabisk wahabism. Mitt anförande finns här intill.

Därefter en avslappnad lunch i brickmatsalen med diskussion kring diverse myter vi möter i politiken. Sedan möte med en brittisk besöksgrupp som var noggrann med att den var engelsk.

Vid voteringen fick vi svenska moderater igenom en strängare hållning när det gäller mettaliskt kvicksilver, där våra röster gjorde skillnaden.

Blev mitt i allt klar med en artikel till en skrift gemensam för företrädare för några olika partigrupper om Lissabonprocessen och vad som nu bör ske i dess yttersta stunder inför 2010.

Efter diverse förhandlingar fick vi också bort med hjälp av de stora partigrupperna ett krav på att än en gång ifrågasätta frågan om differentierade aktierösträtter. Parlamentet röstade också bort cabotagen, det vill säga förbuden att köra med last på återresa, en osedvanligt dum förordning som nu ska avvecklas.

Och förberedande EPP-ED möte i industriutskottet inför nästa veckas möten, och en första diskussion kring den digitala dividenden.

Och sedan presidency med nationella delegationer om interna arbetsfrågor och därefter gruppmöte. Senare ikväll sammanträde med European Ideas Network, över en middag i sanningens namn.