Blogg

Valet vi ska vinna

Kategorier: Blogg

Dagens opinionsmätning ger de rödgröna ett försprång som visar att risken för att Sverige får en ny regering med anti-tillväxtpolitik, höjda skatter, ökade utgifter och stark prägel av anti-EU politik. Och det är väl i grunden det allvaret som nu framöver valkampanjen kommer att handla om.

De rödgröna har under de senaste veckorna synts mycket men konsekvenserna av deras förslag har inte hunnit sätta sig i debatten. Den inriktning som de har i sin politik måste mötas inte bara med det ansvar som statsfinanserna kräver, så tydligt mot bakgrund av Grekland, Spanien och Portugal, men också med de idéer som ligger i att människor kan forma en större del av sin vardag, att vi öppnar upp för nya möjligheter för människor att skapa nytt, det må vara inom företagande eller i det egna livet.

Under de senaste valen har många förståsigpåare sagt vad som är möjligt och inte möjligt med opinionen och de har mestadels haft fel. Det har under en tid varit lätt för de rödgröna att fånga sympatier för olika krav, och motstridiga krav, men nu kommer fokus allt mer sättas på deras samlade alternativ.

Det samlade alternativ som alliansen har manifesterat i handling måste nu användas som en bas för den förändring som människor i Sverige behöver och som Sverige behöver för att stå starkt. Det är vad valrörelsen nu kommer att handla om. De rödgrönas brist på ansvarsfull politik och alliansens möjligheter till förändring. Det kommer vi vinna valet på.

Läs mer i samma ämne: DN, Aftonbladet, Aftonbladet2, Expressen, Sydsvenskan, SvD.

2 Responses to Valet vi ska vinna

 1. Sebastian says:

  http://sossetanken.blogg.se/

  Kära Hökmark!

  Jag blev så skrattglad när jag läste ditt inlägg i ämnet på bloggen, kunde inte motstå att kommentera.

  Vad dagens opinionsmätning visar är det faktum att ett övertag av de tillfrågade faktiskt vill ha en röd-grön regering efter valet. Höjda skatter är viktigt. Dels för att återvinna den välfärd som du har varit med att montera ner. Men viktigast av allt, att göra Sverige till ett rättvist land igen där jobben är det viktigaste. Skattesänkningar oavsett för vilka är bra, men det ska göras när välfärden är uppbyggd igen, jobben är skapade och då ska de som har minst ges mest.

  Skillnaden är störst i vad man vill åstadkomma. Ni verkar inte ha några egna idéer eller tankar, det saknas i debatten. När ni enbart riktar in er på att klanka ner motståndaren och visa på er tomma politik, då känns ditt blogginlägg minst lika tomt.
  Jag välkomnar alliansen in i debatten, och att fokusera på politik och inte på smustkastning beroende på era egna brister.

  Jag kan bjuda på några bitar toblerone om du vill:)

 2. Skattesänkningar som ger ökad social trygghet utan beroende till bidrag är bra, en skola som sätter kunskaper främst ger långsiktigt fler jobb, en sjukvård där människor kan välja ger människor den sjukvård de behöver, för att bara peka på några saker i det alternativ som du ogillar. Men en springande punkt är klart att du inte anser att pengar som människor själva använder till sin välfärd är välfärd, välfärd är det tydligen först när det är offentligt använda pengar. Det är att underskatta både människors behov av trygghet och frihet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *