Spanien som föredöme

Publicerat av Gunnar Hökmark den

TjurfäktareDet stora ekonomiska och finansiella problemet för Europa håller på att bli den grekiska, portugisiska och spanska skuldfällorna, med den grekiska krisen på väg mot betalningsinställelse. Det kommer direkt föra problemen i form av misstro vidare mot just länder som Portugal och Spanien.

I dessa tider av kommande budgetmotioner har det sitt intresse att komma ihåg att för ett år sedan pekade socialdemokraterna på Spanien som ett föredöme. I sin vårbudgetmotion 2009 menade Mona Sahlin och socialdemokraterna nämligen att Sverige släpade efter på grund av för små finanspolitiska stimulanser och tog USA och Spanien som föredöme:

” Störst insatser har genomförts i Förenta Staterna – en sammanlagd stimulans på närmare 6 % av BNP 2008–2010. Bland de större europeiska länderna har aktiviteten varit störst i Spanien där ekonomin har stimulerats med knappa 4 % av BNP.”

Det blir intressant att se om de hävdar att Spanien fortfarande är ett föredöme. Än mer intressant är det att de uppenbarligen anser att politiken de föreslog är ett föredöme.

Kategorier: Blogg

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.