Socialistinternationalen värnar demokratin när medlemmarna flytt landet

Publicerat av Gunnar Hökmark den

I Tunisien ser vi nu en utveckling som kan leda till många olika håll, beroende på vilka krafter som får starkast stöt och på hur omvärlden agerar. Socialistinternationalen som har haft den nu störtade diktatorns parti som medlem i sin organisation – något som inte är så konstigt eftersom man i Östeuropa har några av de gamla kommunistpartierna som medlemmar och i Ukraina det nya maktparti som systematiskt urholkar rättstat och demokrati – har den intressanta strategin att man utesluter partiet först nu, när man förlorat makten. Kan inte låta bli att presentera deras uttalande:

”A decision has been taken by the President together with the Secretary General, in accordance with the statutes of the Socialist International, to cease the membership of the Constitutional Democratic Assembly (RCD) of Tunisia.

This decision, in extraordinary circumstances, reflects the values and principles which define our movement and the position of the International on developments in that country. ”

Uteslutningen får väl sägas reflektera socialistinternationalens värden, nämligen att när en diktatur faller ska man inte stötta den längre.

Bloggar: Thomas Böhlmark, Iconomi samt Christian Holm.

Kategorier: Blogg

5 kommentarer

Pål H. Bakka · 19 januari 2011 kl. 13:13

Eit gamalt ord er at ”sei meg kven venene dine er og eg skal seia deg kven du er”. Ikkje alle gamle ord er like sanne får vi tru. For dei tunisiske sosialistane var altså mellom Arbeidarpartiets vener i Den sosialistiske internasjonalen.

Kristoffer Ejnermark · 19 januari 2011 kl. 19:25

När skall den Liberala Internationalen utesluta sina militärkuppmakare och diktaturer?

Daniel A. · 20 januari 2011 kl. 17:28

Fast EPP stödjer ju fortfarande RCD, i alla fall har man inte hoppat av avtalet som knöts 2010 mellan EPP och RCD. SÅ Gunnar kastar sten i glashus som vanligt.

Josef Boberg · 23 januari 2011 kl. 14:33

Vilka är de enda som kan bringa ordning i kaos ?

Bo Eriksson · 01 mars 2012 kl. 15:49

Dessa s.k Internationella sammanslutningar mellan politiker som gillar att leka på den stora spelplanen är bara så skrämmande barnsliga. De utgör bara en lekstuga dit man kan bege sig för att lyssna på folk som tänker likadant. Föga givande. Maffia är en bättre benämning, men den får man inte använda när man träffas på skattebetalarnas bekostnad!
Politiker är inte längre sunda människor, de är svårt ansatta av hybris och till karaktären nära psykopatiska. Deras ambition är inte att tjäna sina medborgare. Så var det bara i demokratins barndom.

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *