Om telekompaketet

Publicerat av Gunnar Hökmark den

Ser att SvD tror att industriutskottet röstade nej till telekompaketet. Det visar lite grann den förvirring som råder  i denna fråga. Telekompaketet handlar om liberalisering av telekommarknaden. Bland annat införs nu fri konkurrens i den så kallade local loop, det vill säga ända hem till jacket. Regler skärsp också vad gäller unbundling mellan nät och operatörer för att säkra konkurrens om tjänster och service av olika slag.

Vad gäller den fråga som många har haft farhågor kring, nämligen om det i detta paket skulle införas krav på avstängning och rättsligt ansvar för operatörer att göra detta finns det inte med i paketet även om det finns de aktörer som har velat föra in det. De har de inte lyckats med. När vi förra gången röstade om detta fanns det förutom i den ursprungliga texten som klargjorde skillnader mellan operatörers och rättsliga myndigheters ansvar också ett ändringsförslag 138, som gjorde detta ännu tydligare. Det stödde jag då och fick  EPP-ED gruppen att stödja, samtidigt som jag fick den med på att inte stödja några franska förslag i den andra riktningen.

I kväll har vi i industriutskottet röstat ja till det förhandlade telekompaketet som är färdigt just utom i den fråga som berör den gamla 138:an. Eftersom rådet förslag till kompromiss inte var tillräckligt tydlig eller stark röstade vi på denna punkt för den gamla 138:an.

Förhoppningsvis blir denna fråga klar till i maj med de krav som jag och parlamentet ställer. Jag själv tycker, som jag skrivit åtskilliga gånger likadant som tidigare, och vill se samma resultat som då, även om det inte behöver vara exakt samma ordalydelse.

Kategorier: Blogg

16 kommentarer

Deborah · 22 april 2009 kl. 5:32

Yey, bra jobbat!!

Johanna · 22 april 2009 kl. 6:54

Bra jobbat! Tack!

Mattias · 22 april 2009 kl. 7:54

Bra jobbat.
Tack för förtydlingen.

Tobias · 22 april 2009 kl. 9:12

Bra jobbat och stort tack!

Erik · 22 april 2009 kl. 9:17

Bra jobbat behövs fler politiker med din integritet. Tack.

Johan · 22 april 2009 kl. 9:52

Bra jobbat! Tack för att du visar att det fortfarande finns moderater som försvarar friheten och rättsstaten. Försök påverka dina partivänner i Rosenbad i en liknande riktning så kommer jag och många med mig att rösta M igen.

cnab · 22 april 2009 kl. 9:54

Tack Gunnar och stort tack! Hoppas att det nu håller hela vägen genom parlamentet och ett slutligt godkännande i rådet! Se också till att upphovsrättsmaffian inte får igenom sitt krav på bibehållen upphovsrätt 95 år efter kreatörens dödsfall!

Nestor · 22 april 2009 kl. 10:09

Tack!

Perty · 22 april 2009 kl. 14:17

Hej Gunnar!

Tydligen så ser det ut som du gick i framkant av dagens Piratrörelse när du var runt 30 (1982) Kopieringsmaskinen har hittat följande angående propotion 1982/83:40 som tydligen ville förhindra uthyrning av grammofonskivor:

http://kopieringsmaskinen.wordpress.com/2009/04/21/gunnar-hokmark-sager-kraftfullt-nej-till-skarpt-upphovsratt-1982/

Skulle vara intressant att höra hur du resonerar kring dagens debatt och den som fans då 1982 och framförallt, vad är skillnaden och likheten?

Richard Drott · 22 april 2009 kl. 20:41

Tack så mycket för att du visat att det finns människor med integritet även i eu-parlamentet. Jag visste att jag gjorde rätt när jag röstade på moderaterna

Mary · 23 april 2009 kl. 6:57

Fördelen md att jobba med och för etablerade partier med erfarna människor är att de kan uträtta något för att de vet hur slipstenar ska dras i stora organsiationer. Heja Gunnar.

Johan · 23 april 2009 kl. 9:09

Ett stort tack.

gunnar · 29 april 2009 kl. 21:47

Tjena,finns en viss likhet. Frågan om upphovsrätt är självfallet alltid en balansgång mellan olika krav och hur något kan skyddas. TIll exempel röstade jag och övriga moderater emot förlängningen av tiden för upphovsrätten. Det som jag nu anser viktigt är att vi ser till att upprätthålla upphovsrätten med de möjligheter och begränsningar som det digitala samhället ger oss. Det innebär samtidigt att vi inte kan ta med oss allt från det analoga, där varje kopia var en självständig enhet som flyttades mellan personer, den som jag gav dig hade jag inte längre, så ser det inte ut i dag och det kräver nya ansatser, för övrigt tycker jag att mitt anförande var rätt bra,

Framgång i EU för Internet « Navigation i aktuella farvatten · 21 april 2009 kl. 22:32

[…] säger Lena EK (C), till SvD, DN, Sydsvenskan, GP, mfl nyhetsmedier. Aftonbladet fick nyheten via Gunnar Hökmark på […]

Deadline för demokratin 29 april och 5 maj - KRÄV Citizens’ Rights Amendment « Nemokrati · 26 april 2009 kl. 23:21

[…] för tillgång till hela nätet – utan man måste betala ytterligare avgifter beroende på vilka delar man vill kunna nå – ungefär som man betalar kabel-TV. Samma typ av liberalisering som inom övrig […]

#Saudivapen i Den Nya Dumburken | Nemokrati · 07 mars 2012 kl. 2:08

[…] att vi gradvis sen ska delas in i Nya Hökmarkska TV-prisområden, precis som vi delats in i neokolonialt Nya Elprisområden – med skilda paket för proleter […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.