Med socialdemokraterna hade osäkerheten blivit ännu större

Publicerat av Gunnar Hökmark den

Oron sprider sig på nytt på de europeiska marknaderna. Nu är det inte bara Grekland utan också Spanien och Portugal som är exponerade för osäkerheten. I socialistgruppen i parlamentet har man trots det agerat för att tillåta stora underskott ligga kvar utan besparingar.

Nu på eftermiddagen röstade vi i det ekonomiska utskottet om inriktningen av återhämtningspolitiken för stabila offentliga finanser, de så kallade exitstrategierna. Det handlar om hur kraven ska ställas på medlemsstater som i dag bryter mot reglerna om underskotten, där Sverige är ett av de få länder som inte gör det.

Socialistgruppen hade föreslagit att man inte skulle ställa några krav på medlemsstater som inte har nått den fulla produktionsnivån och inte innan tillväxten ligger på 2%. Det hade inneburit att man sköt all budgetsanering på framtiden, med växande underskott och skuldbördor som konsekvens. Som företrädare för EPP gruppen hade jag lagt fram ett annat alternativ som ställer krav på en snabb återgång, för att undvika att fler länder fastnar i skuldfällor och stigande räntor. Det konstaterade vi är det största hotet mot tillväxt och välfärd.

Socialistgruppen som ansvarade för rapporten förlorade stort och i varje principiell fråga. Det var väl eftersom nu sprider sig oron i Europa på nytt. En socialistisk seger för att tillåta stora underskott och skjuta åtgärderna på framtiden hade drabbat oss alla.

Kategorier: Blogg

3 kommentarer

Pavlos Xanthopoulos · 04 maj 2010 kl. 17:28

Ni skitsnackar då Ni säkert vet att krisen skapades av bankerna och då i USA…

De nyliberala idéerna kom från Nordeuropa och nu visar det sig att folk inte kan lita på de räntor man utlovar och att kommunismen har rätt i sin kritik av kapitalismen…

Hur kan Ni påstå att Grekerna levt på Era pengar då Grekiska staten lånade pengarna i samband med de olympiska spelen och i syfte att köpa vapen då man tvingas till det om man är med i NATO…

Man tvingar små stater köpa vapen samt skit teknologi, man invaderar länder som man gjort förut 1946 med grekland , tvingar folk underkasta sig dynastier som stöder utländska intressen, vill folk inte ha de så ordnar man med militärkupp så man gjort i grekland 1967….

Man lovar nya ordningar gemenskap, ny Europa…

Man påbjuder via Manstrigt, samt via Lissabon fördrag privatiseringar utförsäljning av staters egendomar och lovar stödja om storfinansen får för sig…..

Men när länderna attackeras av valuta spekulanter så skyddar EU de politiska bedragarna samt de bedragare ur storfinansen… och låter Er media smutskasta folk….?

Glöm ej att grekland är nyliberal och allt kostar: skola, vård, omsorg m.m.

Ingen ger folk någon trygghetsgaranti där!

NI BORDE SKÄMMAS!

Läs om Grekernas pensioner:

Förut var det så att kvinnorna gick i pension vid 60 och män vid 65. Några som jobbade på tunga jobb, som byggnadsarbetare, gruvarbetare och sånt som fick gå vid 60.

Nu alla går vid 65 och det finns förslag att man ska gå vid 67 eller 70.

70% av pensionärer har mindre än 600 euro i månaden. Bönderna får under 300 euro i månaden.

Med förslaget som finns nu kommer dem att förlora 20% av sin årsinkomst.

Mvh

Realizten · 04 maj 2010 kl. 18:20

Pavlos Xanthopoulo>>>
”Krisen skapades av bankerna och då i USA”

En sanning med en enorm näve grovsalt. Eller med andra ord; en fördold lögn.

Faktum är ju faktiskt så att Bill Clinton drev igenom en lag som tvingade bankerna att låna ut bolån till folk som saknade täckning. Detta i all välmening så att fattigare människor skulle få råd att bo i ett eget hus. Men som vanligt när socialister ska leka med verkligheten så sket det sig och finanskrisen var ett faktum när folket (som ju saknade täckning) inte längre kunde betala tillbaka sina lån till bankerna i så stor skala att bankerna gick under.

Det är alltså glasklart att det vad den amerikanska statens involvering och reglering av den fria marknaden som orsakade krisen. Socialism i sitt esse.

Kommunister har alltid fel.

EU liknar förövrigt mest gamla Sovjet som lägger sig i allt som en stat inte ska lägga sig i.

Skandalregeringen på valturné « Nemokrati · 05 maj 2010 kl. 0:55

[…] Mobergs blogg ,  Makthavare, Jonas Sjöstedt, Magnus Andersson, Ann-Sofie Wågström´s…, Gunnar Hökmark Blogg, Röda Malmö, Apelsineld, Gunnar Hökmark, Cornucopia?, Flute-tankar , Cornucopia?, Magnus […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *