Magstark lektion i demokrati av Ulvskog- Artikel i Expressen

Publicerat av Staben den

Det är magstarkt när Marita Ulvskog, som en gång sa att den borgerliga valsegern 1976 kändes som en statskupp, försöker uppfostra mig i demokrati. De EU-länder som tidigare levde bakom järnridån har gjort enorma framsteg på demokratins och marknadsekonomins väg.

 

När det gäller Ungern, eller Rumänien och Bulgarien, som Ulvskog på grund av socialistiskt styre råkar glömma, har jag inte alls varit tyst. Jag har krävt att kommissionen ska undersöka och föra till domstolen när man agerar i strid med gemensamma lagar. Men det är inte Ulvskog och andra socialdemokrater i parlamentet som ska vara domare. I en rättsstat ska lagen råda, inte partipolitiken. 

 

I Ungern finns en för mig stötande maktfullkomlighet men man har ändrat lagstiftning efter kommissionens krav och man hotar inte demokratin. Man hotar inte oppositionen och man försöker inte göra statskupp mot en folkvald president, som vi tyvärr sett exempel på i socialiststyrda Rumänien, och man skapar inte politik av korruption som den socialistiska regeringen gör i Bulgarien. Skillnaden mellan mig och Ulvskog är att jag kritiserar oavsett partifärg medan Europasocialisten är blind mot sina politiska fränder.

 

Min artikel tog upp behovet av en konstruktiv debatt inför Europaparlamentsvalet i maj. Den debatten bör handla om de beslut EU fattar. Min kritik av Ulvskog och hennes partivänner i EU, precis som på hemmaplan, är att de vill reglera bort och motverka rörligheten, styra över människors vardag och lösa alla problem med högre skatter och högre utgifter. De frågorna glömde Ulvskog. 

 

Gunnar Hökmark

Vice ordförande i Europaparlamentets största partigrupp, EPP-gruppen


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.