Inget ovillkorligt motstånd mot Sd

Publicerat av Gunnar Hökmark den

Under valrörelsen var de rödgröna tydliga med att de inte tänkte ge Sverigedemokraterna något inflytande. De försökte också hävda att alliansen var beredd att ge Sverigedemokraterna inflytande. Nu tvekar de målet. De har efter valet ännu inte klargjort att de tänker medverka till att hålla Sd utanför inflytande. Tvärtom diskuterar de nu uppenbarligen de villkor som de tänker ställa för att hålla fast vid linjen de hävdade före valet. Mer ovillkorlig var inte deras linje.

De har till exempel inte klargjort att de inte kommer att medverka till att fälla en alliansregering tillsammans med Sd. Istället säger de sig diskutera vilka krav de ska ställa på alliansen. De har heller inte klargjort att de tänker undvika att tillsammans med Sd bilda en majoritet mot alliansen. Vi får se var de hamnar men det är intressant att notera att det hann inte gå många dagar förrän de var beredda att ge Sd makt, om de inte får som de vill. Starkare än så var inte deras löften att hålla Sd utanför makten.


6 kommentarer

HumanLabRat · 21 september 2010 kl. 23:23

Skitsnack! Varför bryter inte Alliansen upp sin allians i så fall? Vi kan ju vända på steken och säga att om ni alliansare inte bryter upp er allians och börjar samarbeta med de rödgröna så är det ert fel att SD får inflytande. Det är ju trots allt ert allians-tänk som skapat den här situationen. Men som vanligt skyller ni på alla andra! DET är ni duktiga på!

Socialister är parasiter på produktivas arbete · 22 september 2010 kl. 0:14

Jag förstår att socialister har svårt att förstå läget vi står inför eftersom ni historiskt uppfunnit saker som motsäger verkligheten,tex positiva rättigheter.
Alliansen har i detta ett fall av negativa rättigheter där de regerar vidare ,SÅVIDA inte vänster och sd begår en AKTIV handling för att inskränka dennes rätt.
Ett hot om aktiv handling är dessutom en handling i sig.
Så likt socialisten som tvingar av den produktiva sitt arbete genom hot om våld eller direkt våld så står ni än en gång mellan att handla eller icke-handla för att få tillgång till det ni anser vara ett värde som ni har rätt till mer,baserat på godtyckligt behov får jag förmoda?

JonasE · 22 september 2010 kl. 1:33

Den största anledningen till att SD kanske får makt, och att det nu helt plötsligt blivit så besvärligt att leda en minoritetsregering är ju blockpolitiken, och vilka drog i gång det??…..ALLIANSEN!!….som man sår får man skörda!!

Harald N · 22 september 2010 kl. 7:58

Nu får ni skärpa er. Mona&Co kunde man väl inte vänta sig något annat av, men jag trodde bättre om er. Kunde man ångra sin röst så skulle jag göra det. Ni har fått fler mandat än de rödgröna. Sätt igång att regera! De rödgröna kan inte stjälpa er utan hjälp av sd. Vem tror du skulle vinna ett extraval om det beror på att de rödgröna och sd har gjort gemensam sak mot en alliansregering som har stått fast mot sd?

Det ovärdiga spektakel man nu ser utspelas är värre än att det sitter 20 sverigedemokrater i riksdagen. Jag röstade inte på m för att få mp-politik. Jag röstade inte heller på m får att få se trixande med spelreglerna för att hålla dem man ogillar utanför. Sånt trodde jag det bara var sossar som höll på med. Jag trodde att m var ett pålitligt demokratiskt parti. Jag trodde knappt mina öron när jag fick höra i radion att m vill minska antalet utskottsplatser för att hålla sd utanför.

Att den här situationen skulle kunna uppstå kunde man förutse redan efter förra valet. Varför tappar ni huvudet? Hade ni ingen plan för hur en sådan situation skulle hanteras? Sverigedemokraterna har en plan, det har de talat om. De enda ni kan komma på tycks vara att hjälpa dem att realisera den.

Att sd kom in är ert och de andra partiernas eget fel. I stället för att ta diskussionen med dem och avslöja deras ihåliga argument har ni försökt tiga ihjäl dem. Andra har försökt bröla ihjäl dem. Ingetdera fungerade. Dra nu lärdom av det. Det behövs medicin som verkar. Inte mer av den medicin som inte verkar. Annars kan ni ju börja fundera över hur ni ska göra 2014 när Sverigedemokraterna har fått ännu fler röster.

Peter Bäckman · 22 september 2010 kl. 13:53

Hörde på radion om att ändra mandaten från 17 till 15

SNACKA OM MAKTMISSBRUK lever vi i en demokrati eller är vi redan en farsiststat ?
Snacka om feghet av den högre skolan som inte vågar ta en diskution med SD
Jag är ingen fan av SD men man måste ju ändå ta diskutionen med ”fienden”
Alla vet att de flesta rasister fins bland invandrarna men ingen gör något åt det.
Det ärt inte fel på invandrarna utan på systemet när högutbildade invandrare kommer hit och får köra taxi eller städjobb som enda sysselsättning

NÄ FY FN genomför ni detta mandatkrympande så överväger jag flytta från denna diktatur

Hökmark är som katten runt het gröt i sin kritik. « essbeck · 22 september 2010 kl. 8:53

[…] 22, 2010 Tittar man på Gunnar Hökmarks bloggpost så skriver han ett budskap men han länkar jättekonstigt. Det är väl ett tecken på frustration […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *