Hoten mot Ukraina är hot mot en fredlig europeisk ordning

Publicerat av Gunnar Hökmark den

Medan läget i Ukraina i dag har nått ett lugn samtidigt som viktiga steg tas för att upprätta normala förhållanden. En ny centralbankschef har utsetts, förhandlingar förs med EU om nya steg för att åter föra upp samarbetsavtalet till fortsatt process, samtidigt avslöjas allt mer om maktmissbruket och det planerade våldet bakom regimen Janukovitchs fasader.

 

Det ryska språkbruket syftar nu till att ge Ryssland en legitimitet att agera för att hävda det man kallar ryska intressen. Premiärminister Medvedev säger att de demokratiska besluten i parlamentet är en statskupp och tycks se den tidigare regimens korruption, brutalitet och maktmissbruk i strid med parlamentets beslut om ett samarbetsavtal med EU som mer demokratiskt.

 

Ryssland fjärmar sig allt mer från det som är en möjlighet till ökat samarbete och ekonomisk integration. Det är Ryssland som förlorar en möjlighet att spela en konstruktiv roll i Europa. Istället väljer man att värna dem som misshandlar och dödar, som korrumperar och korrumperas och som undergräver demokratin.

 

Den ryska regimen gör sig genom sina hot svagare när det gäller fredlig dialog samtidigt som hot om militär maktutövning kommer att göra Ryssland till ett hot mot den ordning som präglar dagens Europa. En regim som väljer att hellre vara ett hot mot andra kommer inte forma allianser med någon. Ryssland reducerar sig självt genom sitt agerande.

 

Kategorier: Blogg

1 kommentar

Melana Larina · 08 mars 2014 kl. 16:33

Gunnar. helt otroligt, att man försörja sig, och försörja sig väl för att skriva allt det här bajs du skriver.
Helt jävla sannslöst! Du skulle inte ens kunna vara cyckelreparatör, men ösa bajs och kiss med din mun- det funkar jäkla bra och läsar sig väl. Hur mycket inkomst har du för det? Ärligt? Vad kostar människosamvete per månad?

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *