Bedrövligt och ansvarslöst

Publicerat av Gunnar Hökmark den

På ett förslag av socialistgruppen röstade Europaparlamentet i dag i samband med en resolution om kärnkraftsolyckorna i Japan om ett krav på att kärnkraften ska fasas ut, undertecknat av Marita Ulvskog. Det var i princip samma politiska linje som svenska socialdemokrater har stått för i 30 år, som hon och andra nu ville göra till erfarenhet från den japanska naturkatastrofen och kärnkraftsolyckorna.

Där andra ville att vi skulle lära oss av de erfarenheter från Japan som kan vara relevanta för europeisk kärnkraft ville socialistgruppen använda olyckorna och oron för samma energipolitik som vanligt. Nu fick de en majoritet emot sig för sitt förslag att fasa ut kärnkraften. Som en konsekvens av detta valde de att rösta emot åtgärder för att dra nytta av erfarenheterna från Japan och en översyn av säkerhetsstandards där det kan behövas. Det ledde till att hela resolutionen föll. Deras vanliga energipolitik var viktigare än kärnkraftens säkerhet. Det är ganska bedrövligt.

De utnyttjar hellre katastrof och oro för att avveckla än erfarenheter som kan ge ökad säkerhet. Bedrövligt och ansvarslöst.

Bloggar: Thomas Böhlmark, Anders Olsson, Anders W Jonsson, Karl Malmqvist.

Kategorier: Blogg

4 kommentarer

BomBom · 09 april 2011 kl. 3:21

Kärnkraft är en mycket dyr smutsig och osäker energikälla så det enda rätta är börja avveckla så fort som möjligt. Fukushima är en mycket allvarlig olycka med väldigt stora konsekvenser och Fukushima kommer tyvärr inte bli den sista allvarliga kärnkraftsolyckan. Bolagens girighet och kompromissande av säkerheten är symptomatisk när marknaden visar sitt rätta ansikte.

Sverige producerar inte för mycket el « No size fits all · 08 april 2011 kl. 11:37

[…] Gunnar Hökmark ser jag att Socialdemokraterna i EU-parlamentet saboterade en resolution om att ta tillvara […]

2bolting · 12 januari 2022 kl. 22:37

2unintentional

free gay bi chat lines in seattle wa · 14 januari 2022 kl. 23:10

gay live chat rochester video https://gay-buddies.com/

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *