80-talet tillbaka

Publicerat av Gunnar Hökmark den

Skatterna kan behöva höjas och friskolornas vinster ska kanske begränsas. Den socialdemokratiska kriskommissionen har tänkt nytt, sägs det, och landat på det gamla vanliga. Högre skatter och mindre friskolor känns som socialdemokraterna på 1980-talet. Det blir vare sig fler jobb eller fria skolval med den politiken. Så var det inte på 1980-talet och så blir det än mindre 30 år senare.

Bloggar: AB, TokmoderatenMunkhammar, Konservativa tankar, Ekonomisten.


3 kommentarer

Per · 15 februari 2011 kl. 10:38

På åttiotalet hade vi några år med i princip full sysselsättning, låg mellan 2-4%. Det vill vi ha tillbaka!

http://www.google.com/publicdata?ds=z9a8a3sje0h8ii_&met=unemployment_rate&idim=eu_country:SE&dl=sv&hl=sv&q=arbetsl%C3%B6shet+sverige

Tyvärr har ju S inte fört en politik för full sysselsättning sen 80-talet och det är en av de starkaste anledningarna till att M nu har makten. Att S just siktar på att ta oss tillbaka till 80-talet är precis vad som skulle gå hem i stugorna, men du behöver nog inte vara så orolig för de har inte modet att gå så långt. De kommer forsätta satsa på höjda reallöner för över och medelklassen precis som M, och på det spelet är ni bättre.

PS. Snälla åk ut till Kista galleria en lördag och se hur Sverige kommer att vara om ni forsätter eran politik. Är det verkligen så du vill att Sverige ska vara?

Nils · 15 februari 2011 kl. 10:44

Nej, tacka vet jag Gunnar Hökmarks 90-tal!

Tweets that mention 80-talet tillbaka | Gunnar Hökmark -- Topsy.com · 15 februari 2011 kl. 11:02

[…] This post was mentioned on Twitter by Gunnar Hökmark and Pia Kinhult, Martin Edgélius. Martin Edgélius said: RT @ghokmark: har bloggat: Socialdemokraterna tillbaka på 80-talet, http://tinyurl.com/4axcb9a #svpol #svpt […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.