Under förmiddagen har den moderata nomineringskommittén presenterat sitt förslag till Europavalslista. Jag är hedrad och stolt över att föreslås toppa den.
Och det blir en viktig och spännande valkampanj som kommer att handla om vilket vägval Europa ska ta. Det faktum att vi bedriver kampanjen som en upptakt till det svenska ordförandeskapet understryker det.
Det kommer handla om mer regleringar på europeisk nivå, som är den socialdemokratiska lösningen på det mesta, eller ett Europa som koncentrerar sig på att öppna upp gamla gränser och möta gemensamma utmaningar.
Europeisk politik är en del av den svenska politiska beslutsprocessen och vår vardag. De beslut vi fattar i Europaparamentet påverkar energipolitik, miljö, ekonomi, företagande och investeringar liksom enskilda människors vardagsvillkor, inte minst när det gäller rörligheten och möjligheten att se ut över gränserna. Jag förundras ibland över hur lite det svenska politiska samhället ser europeisk politik som en del av hur vi formar vårt eget samhälle.
När jag för en stund sedan såg några glimtar av firandet i Sveriges riksdag av märkesåret 2009, efter de 200 år som gått sedan Sverige och Finland skildes från varandra, slogs jag av frånvaron av det nya och moderna europeiska perspektiv som i dag förenar oss mer än någon gång under dessa 200 år, och dessförinnan.
I dag sitter vi svenskar och finnar i nära samarbete i Europaparlamentet, många gånger som om vi företrädde samma gamla rike.
Men exemplen på hur vardagen i våra länder påverkas genom europepeiska beslut är många.
Just nu för vi moderater en debatt med socialdemokrater som vill reglera den svenska arbetsmarknaden genom lagstiftning i EU, istället för genom förhandlingar mellan arbetsmarknadens parter runt om i Sverige.
Möjligheterna för patienter att få vård i olika delar av EU skapar en bättre vård för enskilda människor men också en bättre europeisk sjukvård.
Det är inget hot som socialdemokrater tycks anse utan en möjlighet. Den europeiska forskningen ska bidra till ökad mångfald, och excellens, inte till regionala satsningar.
Den ekonomiska återhämtningen ska ske genom att EU och medlemsstaterna ger stabilitet, inte tar över ekonomin. Det vore lika fel som att hävda att brandkåren ska styra kommuner där man måste rycka ut. EU ska säkra regleringar och lagar som gäller över gränserna, för att den inre marknaden ska bli så dynamisk och konkurrenskraftig som möjligt.
Energipolitiken måste leda till minskat olje- och gasberoende och samtidigt ge nya energikällor största möjligheterna att växa. Genom det vi kommit fram till i Europarlamentet har vi lagt grunden för att EU ska kunna spela en ledande roll i klimatförhandlingarna under 2009.
Och så ska vi avveckla jordbrukssubventioner, styra om budgetpolitiken till infrastruktur och forskning liksom Europeisk förmåga att bidra till säkerhet och stabilitet i världen. Vi ska driva på utvidgningen.
Vi moderater har mycket att göra och vill det sig väl kommer vi under den kommande mandatperioden också få del av de två extra mandat som vi har drivit igenom att Sverige ska få med det nya Lissabonfördraget, säger Gunnar Hökmark.