Morgonmöte med finansministrarna från Frankrike och Tyskland och ledamöter ur ekonomiska utskottet. Handlar om både stabilitetspaktens utformning och den så kallade stabilitetsmekanismen, men också om formerna för europeisk lagstiftning där alla inte anser de så lyckat att två länder anser sig ha ledarskap som resten ska ta ställning till. Rådet, det vill säga de 27 medlemsstaternas regeringar enades i går om hur de anser att stabilitetspakten ska förändras, och stabilitetsmekanismen etableras, med en annan inriktning än av de franska och tyska regeringarna föreslog för en tid sedan.
Nu återstår arbetet i parlamentet som kommer att understryka än mer behovet av så kallat gemenskapsbeslutsfattande, det vill säga regler och tillämpning som bygger på gemensamma lagar, och inte på förhandlingar mellan regeringar.
Överskuggande i dag är den fortsatta katastrofen i Japan. De katastrofer som skalvet och tsunamin gav upphov till följs nu av den växande oron för kärnkraften och risken för en riktig härdsmälta. De explosioner och bränder som har skett i några reaktorer är illa nog. Risken för att detta leder till en fortsatt utveckling med utsläpp står nu i förgrunden för vad som sker. Det kommer också avgöra förmågan att hantera allt som skett i skalvets och tsunamins spår.
Det är ett svårt plågat land som nu möter nya hot. De kommande dagarna kommer att avgöra landets framtid för mycket lång tid framöver.
Det säger sig självt att det påverkar även världen i övrigt.