Energi och miljö

Förmågan att hantera våra stora energi- och miljöutmaningar handlar om vår förmåga till ekonomisk och teknisk utveckling. Utan utveckling stannar vår förmåga att hantera dagens och morgondagens utmaningar. Det handlar i dag och för mycket lång tid framöver om växthuseffekten men också om fattigdomen, behovet av olja och kol, nedsmutsningen av våra hav och sjöar och vår förmåga att utveckla forskning och vetenskap som kan lösa dagens problem.

Fattiga länder och människor kommer alltid att vara mer utsatta för naturens krafter än i länder där välståndet ger möjligheter att anpassa bostäder och samhällen. Ekonomiskt välstånd är det viktigaste vapnet både mot fattigdom, som är ett av världens största miljöproblem, men också för att ge resurser som gör det möjligt att ta hänsyn till miljön.

Det kräver utveckling och handel, investeringar och tillväxt. De som tror att lösningen på världens miljöproblem är att bekämpa handel och tillväxt har glömt att det där handel och tillväxt har vuxit fram som människan har fått allt större möjligheter att utveckla miljön och ställa höga krav. Och det är tillväxten och handeln som sprider välstånd och kunskap, som finansierar forskning och betalar de investeringar som framtiden kräver.

Utveckling, demokrati och marknadsekonomi bidrar till en bättre miljö. Det är så vi gör det möjligt för oss som människor att ta det ansvar som det innebär att vi har miljön i våra händer.

3 kommentarer

1rheumatic · 13 januari 2022 kl. 1:07

2habitable

chat gay en mexico.com · 14 januari 2022 kl. 12:36

dick.net gay chat https://bjsgaychatroom.info/

free gay chat fcn · 14 januari 2022 kl. 17:40

black bottom gay chat room https://gaytgpost.com/