Kvällen har ägnats åt ett semiarium om Bridging the Broadband Gap, med utgångspunkt i hur Intel har introducerat trådlöst bredband i den lilla italienska regionen Val d´Aoste liksom i Skellefteå, för övrigt. Intels chef lyckades faktiskt uttala Skellefteå riktigt bra.
Seminariet inleddes av kommissionären Vivian Redding som ansvarar för informationsteknologifrågor. MItt anförande finns på hemsidan här intill. En viktig slutsats är att fördelningen av radiofrekvenser kommer att vara en viktig fråga för att säkerställa att olika teknologier för bredband kan utvecklas på bästa möjliga sätt, för att ge både konkurrens och mångfald.
Den kommande veckan präglas av arbete i EPP-gruppen i morgon med först sammanträde med byrån och sedan grupp samt senare på dagen resa till Rom där EPP-gruppen under resten av veckan har möten inför EPP-kongressen.
Med EPP-kongressen samlas Europas stora partier som har gått i täten för utvidgning, inre marknad och ökad konkurrenskraft. Det kommer nog bli mer i diskussionerna mellan dem som är där än i kongressdokumenten som kommer att lägga grunden för de många olika partiernas gemensamma politik på EU-nivå.
En och annan ledarskribent kommer nog besväras över att påven får ett besök av parlamentariker. Hade det varit en muslimsk ledare hade man nog inte förfasat sig så mycket som förmodligen Aftonbladet och andra kommer att göra.
I Italien spelar religionen en stor roll i politiken, inte så att den ersätter politiken eller gör anspråk på att ta över dess roll utan för att dess värden anses vara viktiga. Inte särskillt underligt, mer paradoxalt är att religionen uppenbarligen spelar en mindre roll i det personliga livet. Italien har de lägsta födelsetalen i Europa. Mycket mer än så påverkar inte påven den italienska familjen.