Blogg

Visste de ingenting?

wall-visste
Kategorier: Blogg

Det är något rörande kring olika medias reaktioner kring debatten om ensamkommande unga män till Sverige. Chefredaktör efter chefredaktör lastar nu polisen för så kallad mörkläggning av olika sexuella övergrepp mot kvinnor på allmän plats. De har inte känt till någonting, åtminstone inget som de med sina källkritiska krav – i alla fall i denna fråga – har kunnat publicera.

Så brukar inte chefredaktörerna beskriva sitt arbete och sina mediers uppgift. Det brukar inte hävda att det är pressmeddelanden från polisen eller från andra myndigheter som de utgår ifrån utan på utan eget kritiskt granskande och grävande arbete. Tanken att det inte har funnits någon kunskap, information eller nyhetsgranskning av händelser på allmän plats av detta slag är förvånande. Milt uttryckt.

Sant är däremot att det bland alla aktörer finns och har funnits en tveksamhet att ange nationalitet och etnicitet eftersom det vid varje tillfälle av brott eller misstänkt brott används av dem som vill hävda att invandrare i gemen är brottsliga och kriminella. Men när skeendet är av den arten att det bygger på en grupps agerande, på en kvinnosyn som präglar ensamkommande unga män från några av de länder som har sämst kvinnosyn, så är det något annat än att skuldbelägga en grupp. När man då inte tar itu med problem och brottslighet och låter rättsstaten döma och straffa dem som är skyldiga skuldbelägger man alla med samma etnicitet.

Det är både rättsstaten, de utsatta kvinnorna och den stora gruppen invandrare som man på detta sätt drabbar. Mediehållningen kring rapportering om etnicitet och nationellt ursprung är självfallet ett bidragande skäl till att polisen har agerat felaktigt.

Den ursäktar inte polisens felaktiga agerande men borde nu leda till något större ödmjukhet och självkritik än att förvånat lyssna till avslöjanden om händelser som varje professionell redaktion borde haft vetskap om. Det är faktiskt ett större problem om de inte har haft denna journalistiska förmåga än om de har gjort missbedömningar i den politiska korrekthetens namn.

Sverigedemokraternas motvilja mot invandrare får inte kidnappa debatten om allvarliga problem i vårt samhälle på samma sätt som oviljan att erkänna några problem som kommer från invandrar- och flyktinggrupper får blockera debatten. Om vi inte vågar eller vill tala om problem kan vi knappast göra något åt dem. Det om något underlättar för de främlingsfientliga.

 

 

13 Responses to Visste de ingenting?

 1. Göran Lundquist says:

  Otydlighet kan leda till katastrof. Det gäller både invandrare som inte får utbildning och Sverige där tal om försvarsförstärkning skapar ängslan. Var är Sven Dufva?

 2. pacman says:

  Tack. Det enda sättet att bemöta SD och liknande krafter är genom öppenhet och handling mot de problem som uppstår. Alla former av återhållande av information ger ju SD m.fl. bara ännu mer ved på brasan. De har just nu ca 20% av veden (väljarna) i Sverige och efter detta så lär andelen öka ytterligare.

  Pressen och politikerna är samhällets värsta fiender när de inte spelar med öppna kort…

 3. Jonatan Tidare says:

  bra skrivet! jag håller helt med dig.

 4. Jonas says:

  “Sverigedemokraternas motvilja mot invandrare ” ? Vad menas med det – förtydliga tack.
  Sedan en förklaring på varför ordet ” främlingsfientliga” används? Finns det ett syfte?

 5. Sorgsen över det M styrda Sveriges förfall says:

  Det är också något rörande över eliten inom M:s skademinimeringsarbete.
  Jag och många SDare kommer aldrig att glömma vad Ni gjorde under Reinfeldt!

 6. mattias says:

  Poliserna på gatan är livrädda att bli uthängda i media med rasistanklagelser, deras chefer sitter med ett finger upp i luften och försöker desperat vara politiskt korrekta och tvekar inte en sekund att offra en understående kollega för att rädda sitt skinn. Johan Westerholm på ledarsidorna ger en mycket bra illustration idag hur djävligt det är för poliserna i dagens politiskt korrekta åsiktskorridor. Som under terrorväldet under Franska revolutionen…

  http://ledarsidorna.se/2016/01/pa-samhallets-botten/

 7. Niklas says:

  Hejsan Gunnar! Skulle med vilja veta vad du menar med Sverigedemokraternas ovilja mot invandrare? Gärna en förtydling där tack.
  Och vad menar du med “de främlingsfientliga”? Vilka är det mer specifikt? Alla de som vill se en minskad invandring till Sverige? Eller syftar du på de som ser invandrare som fiender? & vilka är det isåfall?
  Med vänlig hälsning Niklas

 8. Dennis says:

  Främlingsfientlig= invandringpolitisk kritiker. Ta inte i så du spricker nu.

 9. Richard says:

  Det som stör mig är att vi nu har en debatt om att återinföra värnplikten i Sverige för unga män och kvinnor för att vi skall försvara Sverige och Sverige är värt att försvara. Ett pliktsystem. Gott så. Varför gäller inte samma synsätt för de 35000 afganska ungdomar som istället fär att försvara sitt land på plats, flyr iväg? Ge dom vapen och uppbackning, men ge dom inte den feges reträtt. Ge dom samma som vi tydligen vill ge våra egna barn. Värnplikt i sitt eget land.

 10. Tord C says:

  Enligt Isobel Hadley-Kamptz kvalar du med denna insiktsfulla text in som putinist!
  http://www.svd.se/ryska-propagandametoder-sprider-sig-i-sverige/om/overgreppen-under-we-are-sthlm

  Att läsa den texten i borgerliga SvD var nära nog en chock.
  Det får väl vara någon måtta på konspirationsteorierna?

 11. Yonah S. says:

  Vettig text fram till mållinjen då Hökmark snubblade och anklagar oss Sverigedemokrater att nära motvilja mot INVANDRARE. Hoppas det bara var skrivet i all hast och att det egentligen skulle stått “motvilja mot den förda INVANDRINGSPOLITIKEN”.

  Med vänliga hälsningar invandrare som lagt sin röst på SD sen 2006.

 12. Anders Dahlqvist says:

  Jo, de visste. Många visste.

  http://www.deogan.com/2016/01/11/skuldansvar/

 13. Pingback: Frågorna hänger i luften > Dormie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *