Blogg

Syrien och de som är tysta

Kategorier: Blogg

Med bombningar av vanliga hus bland annat i staden Homs har den syriska regeringen under lång tid medvetet mördat civila. Nu har man också i vad som av allt att döma var en riktad insats mot ett hus tagit livet av två utländska journalister. Skälet är uppenbart. Regimen vill minimera rapporteringen om brutaliteten mot enskilda.

Som vanligt är tystnaden från diktaturens vänner slående. Ryssland och Kina vägrar att kräva Assads avgång, fördöma regimen eller besluta om sanktioner genom FN. Vare sig Guillou, Gardell eller Gahrton har synts i debatten när araber bokstavligen och med avsikt mördas för att skrämmas från att kräva demokrati.

Lite genant är det att Svenska Kyrkan som normalt är aktiv i Mellersta Östern-frågor inte med ett ord kommenterat brutaliteten som bland annat drabbar den kristna minoriteten.

One Response to Syrien och de som är tysta

  1. Lars Tordengren says:

    SvK är centralt knappast annat än en megafon för Luthagens Socialdemokratiska Förening Att hoppas på någon konservativ stake i det svenskkyrkliga träsket är fåfängt. Kyrkan tycks mest administrera avkristning och bejakande av religionsdialog.numera. Om någon omvändelse under galgen finns för kyrkoetablissemanget är osäkert.

    Det är inte endast Syriens kristna som sitter risigt till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *