Sverige måste hålla en med EU gemensam front mot Putinregimens användning av nervgas

Publicerat av Gunnar Hökmark den

Det är ingen tävlan om att hinna först men det väcker onekligen frågor varför Sverige inte ger besked om utvisning av ryska diplomater i ett läge där Europeiska unionen behöver visa en enad front mot ett Ryssland som har använt nervgift i ett annat EU-land. Det är en attack mot Sverige liksom mot Storbritannien och lämnar också ett hot efter sig om att samma attack kan ske här.

Sverige har lika stor anledning att reagera mot användning av militära och förbjudna nervgifter i Salisbury som om det skett i någon svensk stad. Genom att uppenbarligen inte ha varit förberedd på att agera ger Sverige nu intryck av tveksamhet och riskerar att underminera kraften i den gemensamma reaktionen. Det frågetecken som nu finns är till skada för Sverige. Det ger bilden av en regering som inte vill agera och som heller inte vet hur den ska agera.

Kategorier: Blogg

2 kommentarer

Ryssland och nervgift | PlusEtt Bloggen · 27 mars 2018 kl. 12:26

[…] hur läget har hanteras, och anser att man borde presentera bevis innan man inför åtgärder. Andra anser att även Sverige borde utvisa Ryska diplomater för att hålla upp en enad front mot […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *