Sverige låtsas som ingenting

Publicerat av Gunnar Hökmark den

Iran har hotat att utplåna Israel och uttrycker antisemitismens alla avskyvärda uppfattningar samt förnekar förintelsen.

Sveriges reaktion har hitintills varit att reagera mot grovheten i uttalandena, som om det är problemet och inte den uppfattning som ligger bakom, och genom att fortsätta diskussioner om utvidgade avtal för investeringar.

Det faktum att Sverige låtsas som ingenting och förhandlar med den rena antisemitismens budbärare kan bero på att Laila Freivalds inte tar del av media, att Hans Dahlgren inte tycker att han har något ansvar för utrikespolitikens operativa inslag samt att Lars Danielsson inte har ringt upp och talat om vad som försigår. Det är likväl ofattbart att Sverige liksom andra regeringar i Europa inte verkar förstå det fulla allvaret i det som nu föregår i Iran.

Om det vore något med svensk utrikespolitik skulle vi nu samla demokratiska nationer i en global reaktion mot en regim som hotar att utplåna ett annat land och som uttrycker samma uppfattningar och hot som Hitlertyskland istället för att låta Thomas Östros förhandla om investeringar.

Kategorier: Blogg

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.