Pressmeddelande: Alexander Stubb en av de mest kompetenta kandidaterna

Publicerat av Staben den

Alexander Stubb är ett av de mest kompetenta namnen för att bli ordförande för nästa EU-kommission. Han står stark kring de friheter som har gjort EU till en framgångsrik gemenskap av fria länder. Han skulle bli en mycket bra kommissionsordförande i en EU-kommission som på en gång måste driva på strukturreformer, utveckla säkerhetspolitik, förenkla regelsystem, föreslå gemensamma lösningar i svåra frågor och bidra till att EU blir ledande i utvecklingen av global handel.

Hans bakgrund som finsk statsminister, utrikesminister, finansminister och ledamot i Europaparlamentet har gett honom både kontakter, kompetens och avgörande viktiga erfarenheter i europeiskt samarbete och europeisk politik. Hans politiska värderingar sträcker sig djupare än partipolitikens när det gäller att värna Europeiska Unionens grundläggande värderingar.

Oavhängigt processen med toppkandidater inför Europavalet är Alexander Stubb en kandidat som väl uppfyller de krav som ställs på en ordförande för EU-kommissionen, säger moderaternas Gunnar Hökmark med anledning av att finländske politikern Alexander Stubb i dag tillkännager sin kandidatur för att bli ordförande för EU-kommissionen.


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.