Malmö och Sverige ska vara något annat

Publicerat av Gunnar Hökmark den

Malmö ska inte vara en stad där antijudiska slagord skanderas på torgen. Där man uppmanar människor att mörda judar med knivar, för att de är judar och för att man hatar dem. Sverige ska inte vara ett land där riksdagsledamöter och företrädare för vårt lands regering är med och ger hatets röster legitimitet. Sverige ska inte vara ett land där lokala politiska ledare säger att det är judarna själva som måste ta ansvar.

 

När Sveriges Radio hävdar att Israel bedriver utomrättsliga avrättningar bidrar man till hat men inte till vare sig klarsyn eller sanning, lika lite som när man avsiktligt eller oavsiktligt ställer frågan om hatet och våldet inte är judarnas eget fel.

 

I Israel lever människor i en frånvaro av fred som ger utrymme för hatets och våldets krafter och en anti-semitism som leder till mord, terror och beskjutning för att döda judar. När unga araber uppmanas att mörda judar bidrar det inte till vare sig fred eller någon fredsprocess, däremot till ett förakt för människolivets värde. När palestinska ledare hyllar mördandet höjs konfliktnivån samtidigt som rädslan ger ett våld tillbaka som drabbar alla. Då leder våldet till människors död. Israelers och palestiniers.

 

Ansvarsfulla politiker bör inte vara ens i närheten att legitimera det hat som dödar människor och som leder till ett fortsatt krigstillstånd, oavsett hur man ser på situationen mellan Israel och palestinier.

 

Sverige ska nämligen inte vara ett land där vi låter hatets retorik och förtal ersätta det sansade samtalet och analysen. När palestinier, med terrororganisationen Hamas i spetsen, vill eliminera Israel och avrätta judar fortsätter ett krigstillstånd som innebär att våld möts med våld. Det är Israels rätt att skydda sig och medborgarna mot terror och mot raketbeskjutning med de medel man har. Det är just därför krigsromantik och hat måste avlösas med en vilja till fred.

 

Sverige ska vara ett land där vi bidrar till försoning och till fred, inte stöder dem som agiterar för hat och inte sprider rykten om att militära insatser syftar till utomrättsliga avrättningar. Politiska ledare ska ta avstånd från hatet och våldet, inte bidra till att legitimera det. Public service bör rapportera och kritiskt granska istället för att vidarebefordra hatets rykten och påståenden.

 

Det är ledsamt att företrädare för Malmö kommun så länge har stått passiva inför antisemitism, och ibland själva till och med fallit in i dess språkbruk om judars ansvar för hatet mot sig själva, det är illa att en socialdemokratisk riksdagsledamot, liksom en vänsterpartistisk, deltar i en demonstration där hatet skanderas och det är illa att Sveriges statsminister inte förmår ta avstånd från mord av civila och reagera mot hatet som skanderas på svenska torg. Malmö och Sverige ska vara bättre än så. Vårt land ska vara ett land där hatet bekämpas och värderingar om respekten för varje människa står starka.

 

 

Kategorier: Blogg

6 kommentarer

Torbjörn Degerman · 21 oktober 2015 kl. 10:25

Det är fruktansvärt skandalöst att S står bakom Palestinas retorik. ”Att mörda, knivhugga och förinta Judar.” Det är så illavarslande och skandalöst att S inte förstår detta? Att man fick demonstrera i Malmö med uppvigling till att mörda judar..bör enligt lag vara åtalbart. Både mot organisationen och dessa politiker! Jag frågar om demonstrationen var laglig? Är det lagligt att skandera och rekommendera folkmord? Om inte..Åtala dem! Det M Å S T E åtalas! Det är då lagbrott! Hets mot folkgrupp. Om inte..så är det alltså fritt fram för alla folkgrupper i Sverige att skandera och uppmana att mörda vem som helst? Jag mår illa över hur det är möjligt att vi kan ha en statsminister och utrikesminister som sitter i knä på Palestinas ledare och terrorns Hamas. Och dessutom betalar för det! Och INGET förstår!!

Diana Klingenheim · 21 oktober 2015 kl. 13:05

Kunde inte ha uttryckt mig bättre själv. Håller med TILL FULLO. Det är på ren svenska…
FÖR DJÄVLIGT 🙁

Diana

Berno Nilsson · 21 oktober 2015 kl. 15:44

Inte ens Hitler var så flagrant i sina strävanden att eliminera judar. Han hade ”smygtekniken”. Och likväl blir vi inte alls förvånade nu ( tidigare var jag det), när vi tänker på att Hitler faktiskt sökte stöd hos Pallestinier , – och också fick det, för sitt progarm att eliminera det Judiska folket. Det finns alltså andra som inte längre är så smygande men mera flagranta i att demonstrera sina åsikter, – Socialdemokratiska partiet. Tiderna förändras och de med dem. Det är idag en avsevärd skillnad mellan det Sverige som tog emot Judar från Koncentrationlägren i Tyskland. Och det Sverige som i rikets 3dje störta stad skanderar dödshot över Judar. Och där detta gillas av Politikerna. Kanske är det samma falang av Judehatare som tog emot och bytte Judiskt tandguld mot Järnmalm för att använda i de Tyska vapenfabrikerna? Djävulen ger ingenting utan att det ska betalas tillbaka med månghundra procenig ränta. Det förgångna är i fallet med det Judiska folket inte en spann aska.
Obama brukar skryta med att Muslimer har gett oss alfabetet och det skrivsätt vi använder för att förmedla vårt språk. ” So what”. Skall vi också göra en lista över alla Muslimska illdåd bara under 1900-talet? Har Judiska folket någon sådan lista? Kategoriskt: Nej . Men vi kan göra en lista på alla de goda ting de bidragit med för ett bättre liv. Varför är Judarna så återhållsamma? Jo , – därför att de vet vad de kan förlora. Men det är uppenbart att Muslimer inte vet det. Eller rättare sagt, – de bryr sig inte. Ingen finkänslighet här, De vet att deras kamp är förlorad. Djävulen vet också att hans kamp är forlorad, – det är hans högsta motiv för att oss med sig i fallet och dommen.
Å dumma är de inte att de inte kan räkna ut att en Gud som skapar livet inte finner någon förnöjsamhet i att fylla Himlen med mördare, våldtäcktsmän, bestialitetsförövare.

egon schramm · 22 oktober 2015 kl. 13:16

Jag trodde inte, när jag kom till Sverige att jag skulle uppleva den Hitler andan i detta land ,men nu på gamla dagar blir min besvikelse stort, och jag funderar om man ha glömnd att undervisa vad som skedde 1933 och därefter, , eller om man är blind och lever på hat.. jag skäms för Sverige, när skall ni ansluta er till ett människovärdet tänkande ??

Arthur · 22 oktober 2015 kl. 20:21

Borde inte Hillevi Larsson när hon står och ler så soligt mitt i en tvärarg mobb förstå att när de skanderar någonting med ordet yahudi eller alyhud i så är det inte något snällt? Det är ju inte första gången! Det duger inte att påstå sig inte förstå arabiska. Kaybar tror jag hon också vet vad det har för innebörd.

Diana Neumann · 27 oktober 2015 kl. 0:09

Instämmer helt och hållet i Gunnar Hökmarks och andras kommentarer. Detta är skam för Sverige. Vill vi leva med hat, Jihad, terror, sharialag?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.