Innovativa skatter, Palin och Gripen

Publicerat av Gunnar Hökmark den

En tidig morgon på väg till Bryssel och en vecka som kommer att handla om bland annat det som kallas innovativa finansieringsformer, som är ett försök att hitta nya pengar som kan användas för att beskatta människor utan att det märks,. detta ingår bland annat så kallad tobinskatt, men också andra skatteformer som sägs vara innovativa i tanke att de är på något sätt gratis. Syftet är framförallt att därmed hitta nya finansieringsformer av EU. Det går emot min uppfattning om den framtida finansieringen. EU ska inte finansieras med nya skatter utan med de skatter som i dag finns. Nya skatteformer är bara ett sätt att smyga in nya utgiftsmöjligheter. Min uppfattning är i den delen att EU under de kommande åren måste rensa i gamla tiders utgifter.

Noterar att Sarah Palin på sin hemsida haft ett antal kongressledamöter i ett kikarsikte. Det är för min del obegripligt hur hon fortfarande kan vara aktuell som presidentkandidat 2012, inte bara för detta utan för en lång rad andra frågor.

Ser också att frågan om en ny modell av Gripen växer fram. Det är bra. En förutsättning för Gripen som projekt och som viktig del av det svenska försvaret är att den moderniseras i takt med teknologisk utveckling. Genom de stora nerdragningarna av kvantitet i försvaret spelar Gripen i dag också en viktig roll som ett snabbt och tillgängligt vapensystem när det gäller olika typer av insatser i hela landet. Inte minst när det gäller att kunna möta missilhot at olika slag är Gripen viktig och det kräver också ett antal som motsvarar dagens.

Bloggar: Görans alternativa blogg, Mikael Persson, Jan Nilsson, Thomas Böhlmark, Tokmoderaten.

Kategorier: Blogg

4 kommentarer

Rune Hemphälä · 10 januari 2011 kl. 7:45

Inte med ett ord nämner Hökmark dödsskjutningarna i Arizona.
Är det för att mönstret känns igen från Sverige?
Inte bara mordet på Anna Lind utan den nivå på debatten som alliansregeringens vänner har.

Micke · 10 januari 2011 kl. 8:33

Jag trodde Sarah (med h i slutet) var en hon och inte en han 🙂

Bertil Jansson · 14 januari 2011 kl. 21:13

Noterade dessa rader skrivna av dig och känner plötsligt igen mig i gamla Sverige igen. Men visst blir det problematiskt om Sverige går med i NATO och får Sarah som ÖB? Jag är i alla fall kraftigt emot det.

Upprepningstvång: Hyperinflation, högerextremism och folkmord? | Nemokrati · 11 januari 2011 kl. 2:00

[…] Nyberg Finn,Martin Mobergs blogg, Ekonomikommentarer,Axess, Högbergs tankar, Ann Helena Rudberg,Gunnar Hökmark Blogg och blogg.tianmi.info, Svensson, Röda Berget, Katarina Nyberg Finn,Kommunisternas […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *