Hökmark: Sverige behåller sina 20 mandat

Publicerat av Gunnar Hökmark den

Det är en framgång för en rättvis representation i Europaparlamentet att Sverige nu behåller sina 20 mandat i Europaparlamentet. Genom att konstitutionella utskottet idag biföll mitt och ett liberalt ändringsförslag kommer Sverige kunna bibehålla de två extra mandat vi uppnådde under förra mandatperioden, det säger moderaternas Gunnar Hökmark i en kommentar till utskottsomröstningen.

Det spelar stor roll att Sverige kan ha 20 mandat. Det innebär att det kommer kunna finnas svenska företrädare i de flesta av parlamentets utskott och att vi kommer att kunna påverka i olika frågor.

Detta är en viktig framgång för Sverige att vi trots utvidgningen med Kroatien och minskat antal ledamöter i parlamentet behåller våra 20 mandat, säger Gunnar Hökmark.


2 kommentarer

Nyhetsbrevet Frihetens värden den 21 februari 2013 | Gunnar Hökmark · 21 februari 2013 kl. 13:44

[…] Det spelar roll med antalet mandat. Det innebär fler som kan agera i olika frågor och i olika utskott och det innebär hoppas självfallet fler moderater i Europaparlamentet. Båda sakerna är bra för Sverige och Europa. Mitt pressmeddelande i frågan finns här. […]

”Jävla Skithögen” räddar sjätte parlamentarikern till Socialdemokraterna? | Eubloggen · 29 maj 2014 kl. 10:21

[…] Om inte Gunnar Hökmark (M) fått stöd för ett 20:e svenskt mandat från ledamöterna i sin grupp EPP (på Österrikes bekostnad) skulle Sverige ha skickat 19 parlamentariker och det 20:e och sista mandatet som hamnar just nu hos Alexander Gabelic skulle aldrig ha funnits. Gunnar Hökmark använde sin roll som vice ordförande i partigruppen EPP (Kristdemokraterna och Moderater) för att få igenom ett ändringsförslag till Sveriges fördel. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.