Allmänt

Gunnar Hökmark ansvarig för EU:s nya banklagstiftning

Kategorier: Allmänt, Startsida

Pressmeddelande 2016-12-15

Gunnar Hökmark ansvarig för EU:s nya banklagstiftning

I november presenterade Kommissionen sitt nya förslag för att stärka den europeiska banksektorn och den finansiella stabiliteten. Gunnar Hökmark har i dag blivit vald till ansvarig europaparlamentariker och kommer att leda förhandlingarna och arbetet för dessa frågor i Europaparlamentet. Kommissionen menar att det kommande bankpaketet är det mest omfattande förslagen för banksektorn sedan finanskrisen 2008.

Förslagen är en följd av det arbete som gjorts i den så kallade Baselkommittéen. Paketförslag innehåller bland annat nya kapitalkrav och förändringar i den bankkrislagstiftning som togs fram efter finanskrisen och som nu är svensk lag.

”Hur EUs nya banklagstiftning utformas får avgörande betydelse för den europeiska banksektorn, den finansiella stabiliteten och Europas ekonomiska utveckling. Det kommer bli viktigt att öka den finansiella stabiliteten men samtidigt inte införa för höga och omfattande krav på en banksektor som redan är hårt reglerad. De europeiska bankerna har en väldigt viktig roll i att stärka den europeiska ekonomin”, säger Gunnar Hökmark.

5 Responses to Gunnar Hökmark ansvarig för EU:s nya banklagstiftning

  1. Seriously quite a lot of excellent data!

  2. Uber coupons says:

    I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

  3. Excellent post. I definitely appreciate this site. Thanks!

  4. NEEEEJ vadfan jag snabbscrollade allt jag kunde och ändå såg jag att Tara kommer dö, fan fan fan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *