Ett hoppingivande tecken

Publicerat av Gunnar Hökmark den

Samtidigt som vi ser en arabisk vår för demokratirörelser dödas Usama Bin Laden i Pakistan. Den person som mer än någon annan företrätt brutalt mördande i religionens namn finns nu inte mer. Det är bra. Men det innebär inte att hatet och våldsdyrkan försvunnit. Men det är ett hoppingivande tecken att hatets profeter, från Bin Laden till Gadaffi, är på avveckling och demokratin gror.

Bloggar:

Kategorier: BloggStartsida

4 kommentarer

Mållgan · 02 maj 2011 kl. 7:51

Nej det finns ju så många andra som brutalt mördar i religionens namn, t ex staten Israel.

Stefan Ericson · 03 maj 2011 kl. 13:57

”Världen blir bättre utan Bin Laden.”
Det är den omedelbara och naturliga reaktionen på nyheten om hans död. Men är det så säkert att den slutsatsen är korrekt? Vi tar i så fall för givet att han var en pådrivande kraft för terrorhandlingar signerade Al-Qaida. I själva verket kan han lika gärna ha haft motsatt inverkan och genom sitt ledarskap lagt band på de allra vildaste terroristhjärnorna i nätverket. Om det vet vi faktiskt ingenting. Effekten av hans död skulle således kunna få till följd att det nu utbryter rena vilda västern-stämningen bland Al-Qaidas mördare och att terrorismen tar en ny, okontrollerad och ännu värre vändning.
Till detta kommer det stora hämndbegär Bin Ladens anhängare nu naturligtvis känner gentemot västvärlden i allmänhet och USA i synnerhet.
Det kan vara bättre att låta en stark fientlig ledare finnas kvar därför att han kontrollerar sina undersåtar. Det kan bli ett värre helvete om man galningarna får fritt spelrum.
”Undvik att lösa ett problem genom att skapa ett större” sa en klok man till mig en gång. Hoppas innerligt att det inte är vad USA har gjort genom att likvidera Bin Laden.

En chefspappas vardag… » Ibland får man jubla när någon dör! · 02 maj 2011 kl. 10:28

[…] Zhi-Hu-Zhe-Ye, Lite småplock av en förortskvinna, Daytrading, Staffan Danielsson, Hannes Hervieu, Gunnar Hökmark, Fetsmart, Tioockendroppe’s blog, Peo Wagstrom, Svensson, Scaber Nestor, Anders Frihamn, […]

EU-reaktioner på dagens stora nyhet | Eubloggen · 02 maj 2011 kl. 19:15

[…] Hökmark, Europaparlamentariker och vice ordförande i EPP-gruppen, kallar nyheten för hoppingivande: ” Den person som mer än någon annan företrätt brutalt mördande i religionens namn finns […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.