Blogg

En statsminister som försvunnit

Kategorier: Blogg

Sveriges statsminister är just nu uppenbarligen på semester, eller borta från den verklighet som regeringen måste kunna hantera. He´s gone fishing, som det heter. Ingen vet om han vet vad som har hänt, vad han gör åt det som har hänt, om han gör något åt det som har hänt, om han har någon uppfattning om de skador det innebär och om han gör något för att minska konsekvenserna av det som har skett. Sveriges statsminister är försvunnen. Han styr inte riket. Det börjar nu bli en skandal större än Transportstyrelsens skandal.

 

En regering kan inte skylla på att den inte visste, inte förstod eller inte kunde när det gäller rikets säkerhet. Den har ett ansvar för oss alla, oavsett vilken politisk sammansättning den har. Den nuvarande regeringen väljer just nu att gräva huvudet ner i sanden i tron att inget har hänt om man inget vet. Statsministern har ingen uppfattning, inget besked, ingen reaktion och inget agerande. Sverige saknar just nu i dess grundläggande bemärkelse en statsminister och en regering. Det är lika ofattbart som Transportstyrelsen agerande och regeringens passivitet inför detta.

11 Responses to En statsminister som försvunnit

 1. Bjarne Däcker says:

  Så här agerar en regering och administration marinerad i värdegrunden. Transportstyrelsens agerande är resultatet av ”alla människors lika värde”. Vi måste vräka hela PK-bråten överbord och installera en vuxen regering som tar ansvar för vårt eget land och vår egna befolkning.

 2. Jonas Bratt says:

  Alliansen kan agera vilken dag man vill, eller har jag missuppfattat något?

 3. Tore Blom says:

  Gunnar Hökmark, Dessvärre har även min opposition varit försvunnen i x antal år. Moderaterna som jag stöttat och verkat med under så lång tid har jag uppfattat som totalt nollade. Förstår fortfarande inte varför NI inte plockade bort honom,. Det hade väl ändå varit betydligt bättre med en borgelig regering stödd av SD än denna skiten ni har gett möjligheten. Tyvärr blir det svårt för er att tvaga händerna från i mina ögon sett. Kan bara säga att jag numera har vänt er ryggen. Byt partiledare till att börja med.

 4. Ann-Sofi Sandberg says:

  Jag håller med dig, men undrar också var oppositionen tagit vägen. Åkt på en mycket lång semester varifrån man knorrar lite då och då, utan att agera. Det är väldigt svårt att känna förtroende för politikerna över huvud taget.

 5. Peter Nilsson says:

  Trist men man kan inte med bästa vilja anklaga alliansen för att bedriva någon opposition alls. Man har kunnat fälla den rödgröna cirkusen flera gånger om. Beröringsskräcken för SD är total.

 6. Tyrgils Saxlund says:

  Några frågor att fundera över:
  Varför fick generaldirektören bara ett strafföreläggande när det hela borde ha gått till rättegång för att få frågan genomlyst i en process? Var det några som skulle skyddas?
  Varför framgick inte orsaken till generaldirektörens avsked redan då avskedandet skedde? Var det några som skulle skyddas?
  Varför har det under så härskat total tystnad kring vad som skett, trots att det varit känt av många? Och vilka statsråd visste vad och vid vilken tidpunkt?
  Varför ersattes de nu avskedade bara av trogna socialdemokrater?
  Detta är några frågor: jag antar att många har yttelrgiare ett stort antal frågor.

 7. Claes ingvald says:

  Jaha Hökmark nu kommer verkligheten ifatt er som har stöttat en inkompetent regering, senaste opinionsmätning från sentio är bara början av vad som kommer att ske i svensk politik. Hela etablissemanget kommer att bytas ut vid nästa val. Det kommer att bli liknande situation som hände i Frankrike många partier blir utraderade. Agerandet i fallet med transportstyrelsen kommer att bli många partiers fall och en del av partierna utraderade.

 8. Jarmo Karvonen says:

  Vi har väl inte haft ett bra styre sedan valet?? Allt går ju efter vad valet har gett! Soc losar och gör som SD vill men som politiker en duktig teater apa som gör bäst att kopiera alla andras krav men på sitt fega vis!

 9. Jarmo Karvonen says:

  Jag vill höra om SRAFFET för förräderi! Mer pengar i PLÅNBOKEN för att hålla tyst eller ???? Skulle detta varit en privat person.. ??????????? Testa den tesen ni alla inom politiken.. Mygel o pengar är makten!

 10. Jarmo Karvonen says:

  Jag har inte läst allt nytt men en sak hörde jag klart o tydlig. Generaldirektören visste om att allt LOGGAS… i Transportstyrelsens datorer…. Jag kan data o vet vad det betyder!!!!!!! Men vad har hänt sedan dess ?

 11. Pingback: Miniszterelnök kerestetik Svédországban… | Swedish-Hungarian Interest Group

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *