Blogg

En klassiker

Kategorier: Blogg

Ökade utgifter och ökade bidrag. Så ser tydligen Juholts reformpaket ut. Ökade utgifter med 10 miljarder, som inte ger tillväxt och inte handlar om att slå vakat om grundläggande trygghet är ett effektivt sätt att underminera offentliga finanser. Utgifter som läggs ovanpå varandra följs lätt av andra när reformviljan består i att vilja göra av med andras pengar.

Juholts besked ska ses mot bakgrund av att socialdemokraterna nu också agerar mot en skärpning av stabilitetspakten. I Europaparlamentet röstade de emot tydliga gränser för underskotten och i Sverige tvekar de om Sverige ska vara med full ut. Deras lärdom efter fyra år som har gett Sverige Europas starkaste ekonomi är att de ska föra en motsatt politik för ökade underskott. Och nu föreslår Juholt miljardsatsningar för ökade bidrag.

Det är en klassisk socialdemokratisk politik. Och klassiskt ansvarslös. I Europas underskottsländer ser vi ett klassiskt resultat av en sådan politik. Juholt är en klassiker.

 

2 Responses to En klassiker

  1. Världen blir allt mera internationell, globaliserad. Detta gör att politiska vidlyftigheter inte kan genomföras, då kan människor, kapital och företag flytta på sig. Alltså blir sossarnas utspel inget annat än spel för galleriet, deras politik är inte praktiskt genomförbar. Detta skänker mig en oändlig tröst.

  2. Så bra då att 20 av 27 regeringar i Europa är högerstyrda och att det sjunkande skeppet EU just styrs av högerregeringar. Nä du Hökmark, du får nog läsa på lite och anstränga dig en aning om du ska lyckas lura oss med dina hot om den röda faran…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *