En europeisk forskningspeng

Publicerat av Gunnar Hökmark den

Under onsdagen diskussioner kring den europeiska forskningspolitiken, både vad gäller hur vi utvärderar det nuvarande forskningsprogrammet och hur vi skapar ökade resurser i framtiden. Nästa vecka kommer utskottet att ge sitt stöd till mitt förslag om en europeisk forskningspeng som ett medel för att ytterligare skapa både rörlighet och en förstärkt finansiering av de forskningsprojekt som i forskarvärlden har en ledande ställning när det gäller excellens. På det viset kan vi bygga upp europeiska forskningscentra som blir globalt ledande.

Noterar för övrigt att kommentarerna kring TV-debatten mellan socialdemokraternas nye ekonomiske talesman och Anders Borg mer bygger på uppfattningen att debatter är en kampsport och inte en redovisning av skilda politiska uppfattningar och deras argument. Problemet för Waidelich är ju inte att han är ny och ovan utan står för en politik som tror att det är höjda skatter som ger ökad tillväxt. Bristen på en politik för nya jobb var ju faktiskt det viktiga beskedet, inte att Waidelich är otränad.

Bloggar: Rolf K Eriksson, Hasse, Tokmoderaten, Kent Persson, Ekonomisten, Dick Bengtsson, Hagbom, Tokmoderaten igen, Thomas Böhlmark samt Johan Hultberg.

 

Kategorier: Blogg

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.