Blogg

Att lägga ner människors välfärd är en konfrontation

Kategorier: Blogg

Dagen efter att Socialdemokraterna sade sig vilja samla landet samlar partiet sig i en konfrontation mot människors val av välfärd. Med hjälp av en minoritet hoppas man i strid med majoriteten i Sveriges riksdag driva igenom den unikt största nedläggningen av välfärd som någonsin har skett i vårt land. Det är en socialism som präglas av förakt för människors egna val och förakt för mångfald. När andra ser ett behov av att stärka kvaliteten inom omsorgen, skolan, sjukvården och förskolorna bestämmer sig den socialdemokratiska kongressen påhejade av Vänsterpartiet att driva en politik för nedläggning av tusentals privata verksamheter som finns eftersom människor har valt dem och eftersom dem har en kvalitet över genomsnittet.

När Bauerkoncernen lade ner några enskilda skolor på grund av vikande elevtillströmning anklagade socialdemokraterna friskolorna för att skapa otrygghet. Men det som egentligen skapar otrygghet är skolor som inte fungerar men som får fortsätta år efter år.

Får Socialdemokraterna som de vill och skolor, vårdcentraler, privata vårdverksamheter och omsorg läggs ner kommer tusen och åter tusen människor att förlora sin skola, sin trygghet och sin omsorg. Inte för att de är dåliga utan för att de är bra och för att människor själva har valt dem. Nedläggningen av några enskilda skolor är en liten västanfläkt mot att S nu vill lägga ner skolor som en tredjedel av Sveriges gymnasielever går i, för att ta ett exempel. Det är ett angrepp mot den svenska välfärden.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *