Hoppa till innehåll

Är det inte bra att alla skriver?

Mitt i diskussioner kring de växande upplåningsproblemen, stabilitetspaktens reformering, Vitryssland, Sudans delning och rapporteringen kring översvämningarna i Australien och dödsskjutningar i USA kan jag inte låta bli att notera att ett antal författare och akademiledamöter dras in i marknadsföringen av Let´s Dance.

Det sker i en form som får skolgårdens småbråk att framstå som kultiverad förfining. Någon säger att alla bör dansa, någon annan eskalerar glatt det hela till att säga att det är bäst att någon annan inte skriver och så ringar journalister runt och finner den ena kommentaren efter den andra som eskalerar allt ännu mer. Därefter blir alla ännu mer och mer förolämpade och elakare steg för steg. Jag trodde att akademin borde tycka det var bra att alla skrev mer.

Gladast är nog TV4 och kvällstidningarna samtidigt som vi alla kan glädjas åt att författare på den högsta nivå är som alla oss andra, eller ännu värre. Kanske kan vi också förstå varför fred på jorden ej heller efter denna jul har inträffat.

Bloggar: Truthandfiction, Jesper Svensson, Tokmoderaten, Mary X Jensen samt Starbrink.